#kedvenctermelőm

Hazai termelők nyomában: Gyugos Sajt

2020. május 12. - Chilifarmer

gyugos-sajt_3.jpeg

Mert a hazai piac lelkes szereplői is megérdemlik a figyelmet. Elsőnek a derecskei Gyugos Sajt mutatkozik be nálunk. Képzeletbeli színpadon: Gyugos Bence | Fogadjátok szeretettel a Gyugos Sajt történetetét, aktuális híreit, személyes tapasztalatait. 

Mikor döntöttél úgy, hogy vállalkozni kezdesz?

Elég hamar eldőlt, hogy az életemben nem nagyon viselem el azt, hogy megmondja nekem valaki mit csináljak, szóval mindig is reméltem, hogy a saját “fönököm” lehetek és vállalkozhatok. Ez főként a gimnáziumban tudatosult bennem, amikor eldöntöttem, élelmiszermérnöki szakra megyek tovább, hogy fejleszthessem a sajtkészítő vállalkozásunkat és később én irányíthassam azt.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél, amivel most foglalkozol?

Eleinte csak hobbinak indult az egész sajtkészítgetés, de hamar estünk őszinte szerelembe. Az hogy valami újat és finomat készthetek, folyamatosan boldogsággal tölt el.

Milyen nehézségekkel találkoztál a vállalkozásod legelején?

Elég nehezen fogadták be a piacon az új termelőt. Sajnos ezzel mai napig is rendszeresen találkozunk, hogy az emberek nem mindig nyitottak az új termékekre. Főleg azzal kapcsolatban bizonytalanok, amiből a bolti termékeket szinte fele annyiból megtudják venni.

gyugos-sajt_9.jpeg

Mitől vagy te egyedibb, több, vonzóbb a piacon?

Az elejétől kezdve az volt a célunk, hogy a termékeink mind küllemileg, mind ízvilágukban vonzóak legyenek vevőink számára. A sajtok egyedisége pedig abban rejlik, hogy a legutolsó darabig mindet kézzel készítjük ezért minden sajtnak külön egyénisége van. Hát amúgy a nevünk az elég egyedi.

Hogy látod a hazai piacot, mi a véleményed fogyasztókról és vásárlási szokásokról?

Az én személyes tapasztalatom az, hogy még az emberek nagyobb része nem vevő feltétlenül a minőségibb kézműves termékekre, de hála az égnek egyre többen keresnek miket bizalommal.

Szoktál kitelepüléseken (Vásár, piac, fesztivál) megjelenni? Ha igen, milyen tapasztalataid vannak?

Eddig is aktívan részt vettünk a környék rendezvényein, de szeretnénk több felé (nyilván ha véget ér ez a helyzet) is vásározni. A tapasztalat az, hogy a vásárokban nagyon váltakozó az emberek érdeklődése.

72254616_2546418878785209_2725525472254361600_o.jpg

Van-e kedvenc történeted vásárlóval kapcsolatban? Ha igen, elmesélnéd?

Van több vásárlónk is aki eleinte nagyon félve kóstolta meg a sajtjainkat laktóz érzékenységük miatt, de azóta akadnak köztük visszajáró vevőink is.

Melyik termékedért vannak oda a vásárlóid? Mondjuk szűkítsük három termékre.

A parenyica sajt az abszolút kedvenc, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2019 októberében arany minősítést kapott a Magyar Sajtmustrán. A lilahagymás gomolyából egyik rendezvényre sem tudtunk még eleget készíteni. Mostanában nagy kedvenc még a kefirünk is, amit teljes tejből készítünk.

Rendelkezel közösségi média felületekkel? Gondolok itt Facebook, Instagram és Youtube-ra.

Igen itt van pár elérhetőség:

Szerinted fontos, hogy az online világban jelen legyen a vállalkozásod/terméked 2020-ban? Ha van időd indokold meg kérlek, hogy miért igen vagy nem.

Szerintem fontos, mivel szinte minden embernek a kezében ott van már legalább egy okos eszköz amin figyelemmel tudja követni az általa kedvelt vállalkozásokat, oldalakat.

Van-e saját weboldalad, ahol mindent megtudhat rólad és termékeidről átláthatóan a vásárló?

www.gyugossajt.hu

Gondolkoztál-e már házhozszállításon? Webáruházban? Ha van, boldogulsz vele?

Elég gyerekcipőben jár még a dolog, most próbálnánk beindítani. Reméljük minél hamarabb elterjed és nagyobb területet tudunk lefedni vele.

Milyen hatással volt vállalkozásodra a koronavírus?

Több rendezvényünk is elmaradt miatta, a piaci forgalom is megcsökkent szóval érezhető volt sajnos. Próbálunk optimistán állni hozzá, reméljük hamarosan minden visszaáll a normális kerékvágásba és mehet tovább az élet.

Milyen érzések voltak benned, mikor megtudtad, hogy nincs piac, vásár és semmilyen személyes találkozó a vásárlóiddal?

Elszomorított nagyon, mivel a vásárlóval kialakított személyes kontakt mindennél fontosabb számunkra.

87612505_2853444018082692_5088383137235337216_o.jpg

Milyen megoldásokat találtál ki, hogy a kiesett forgalmat, kitelepüléseket pótolni tudd?

Próbáljuk a személyes, érintés nélküli házhozszállítást kialakítani, nagyon mást sajnos nem tudunk tenni.

Szerinted a vírus után a fogyasztók sokkal tudatosabbak lesznek vásárlásaikat tekintve? Gondolok itt arra, hogy megválogatják a főzéshez szükséges alapanyagok forrását (Háztáji tojás, zöldségek, gyümölcsök, hazai termelők termékei), nem szupermarketek polcairól vesznek le töménytelen e-betűvel felhalmozott élelmiszert.

Igen, reményeim szerint ezután a vírusos időszak után sokkal jobban fogják keresni az emberek a háztáji dolgokat (sajnos a jövőbe látás technikáját még nem gyakoroltam eléggé) talán kissé tudatosabbak lesznek azzal kapcsolatban mit esznek meg és mit nem.

Mit tanácsolnál jelen helyzetben a hazai kistermelőknek, kézműves termékekkel foglalkozó társaidnak?

Kitartás, hamarosan visszatér minden, addig is próbáljunk összefogni és nem a másik kárára működni.

Hiányzik a személyes értékesítés, a vásárlókkal való beszélgetés, visszajelzések?

Teljes mértékben. A személyes beszélgetés nagyon fontos a kistermelők életében, már csak az esetleges hibák megvitatása vagy egy néhány kedves szó a termékeinkre mindig nagyon jól tud esni.

Büszke vagy magadra?

Büszke akkor leszek, ha mind azt a célt elértem amit kitűztem magam elé. Egyelőre csak azt mondom jó úton haladok.gyugos-sajt_7.jpeg

Köszönöm Bence az időd és válaszaid. Kitartás nektek és hajrá!

Csatlakozz te is Facebook csoportunkhoz:

#kedvenctermelőmgomb.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvenctermelom.blog.hu/api/trackback/id/tr6715686354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása